Sandy's statistieken

zaterdag 2 februari 2008

Sta op voor sc Heerenveen

Zo he!, schreef ik als laatste zin in mijn vorige post:

en zullen we hopelijk weer een voortreffelijke overwinning zien van de heerenveense hoofdmacht!

We hebben gewonnen met 7-0 van vitesse! Het was echt een geweldige overwinning en het zingen van de heerenveen liedjes was erg leuk (oa: sta op voor sc heerenveen). Ik zat bij margriet en haar zoon want de andere zoon zat bij zijn vriendje en kon ik op zijn plaats zitten. Was erg gezellig!

Hier een stukje over de wedstrijd....bron: nieuws.nl

Zevenklapper tilt Heerenveen naar tweede plek
Uitgegeven op zaterdag 02 februari 2008 om 21:27:50

(Novum) - Heerenveen heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. In een doelpuntenfestijn speelde de Friese club met de tegenstander. Goals van Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic brachten de 2-0 ruststand op de borden. Na de thee haalde de ploeg van Gertjan Verbeek door. Goals van Michael Bradley, Gianni Zuiverloon, twee keer Roy Beerens en Thomas Prager zorgden voor een grote eindstand: 7-0. De Friezen klimmen door de overwinning naar de tweede plaats, achter koploper PSV.

Heerenveen begon goed en speelde twintig minuten prachtig voetbal. In die twintig minuten kregen de Friezen een aantal goede kansen waarvan het er twee wist te benutten. De jonge Serviër Sulejmani toonde zijn vorm van de afgelopen weken nog maar eens toen hij in zijn eentje Vitesse-doelman Piet Velthuizen uitspeelde en de openingstreffer beheerst binnenschoof.

Vijf minuten later was het de Kroaat Danijel Pranjic die de score mocht verdubbelen. Zijn schot uit de tweede lijn was onhoudbaar voor de verraste Velthuizen. Vitesse kreeg daarna langzaam de overhand, maar miste scherpte en een beetje geluk. Verder dan een bal op de paal kwamen de Arnhemmers niet zodat de ruststand 2-0 was in Heerenveen.

Na rust nam de thuisploeg het initiatief weer stevig in handen. Al vijf minuten na de rust maakte Michael Bradley de derde Heerenveengoal van de avond. Zijn schot raakte de voet van verdediger Paul Verhaegh en stuiterde onhoudbaar tegen de touwen.

In de 57e minuut stond de Amerikaan aan de basis van de vierde treffer van de Friezen. Zijn pass zette Gianni Zuiverloon vrij en de verdediger plaatste de bal in de verre hoek. De 5-0 kwam nog geen tien minuten later op naam van invaller Roy Beerens. De jonge spits werd op de rechterflank de ruimte ingestuurd, trok naar binnen en passeerde Haim Magrelashvili om te kunnen scoren.

Beerens maakte er in de 79e minuut dan ook nog 6-0 van, waarna Thomas Prager de zevenklapper vervolmaakte. De Oostenrijker schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. Door de zeven goals staat Heerenveen nu op 63 gemaakte goals dit seizoen. Dat is nog maar drie treffers minder dan het clubrecord van 66 scores.

Wat zal Arjan balen dat hij juist vandaag met zijn collega's achter spoken aan moest in het bos...